Rouwadvertentie

Na het overlijden van een dierbare kunt u een rouwadvertentie plaatsen in de regionale krant. Met een rouwadvertentie in de krant kunt u het overlijdensbericht delen met mensen die niet in uw adressenbestand staan. Wij merken dat mensen steeds vaker terughoudend zijn met het plaatsen van een rouwadvertentie. Dit komt omdat mensen in de veronderstelling zijn dat kranten niet meer gelezen worden. Echter, dit wordt sterk onderschat. Kranten worden tegenwoordig ook digitaal uitgebracht en gelezen. Hierdoor hebben kranten en dus rouwadvertenties nog steeds een ontzettend groot bereik.

Wanneer een rouwadvertentie plaatsen?

Na het overlijden van uw dierbare bespreken wij met u of het plaatsen van een rouwadvertentie meerwaarde heeft. Als de overledene bekend is van de plaatselijke politiek, middenstand of het verenigingsleven weet u dat er veel mensen zijn die niet in uw adressenbestand staan. In dit geval kan het zinvol zijn om een rouwadvertentie in de krant te plaatsen. Een rouwadvertentie genereert niet alleen belangstelling en reacties, maar voorkomt ook dat het overlijden bij mensen niet bekend is. Naast praktische redenen spelen ook gevoelselementen een rol bij de overweging voor het plaatsen van een rouwadvertentie. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en geven onafhankelijk en passend advies.

De inhoud van een rouwadvertentie

Voor een rouwadvertentie wordt meestal de tekst van de rouwkaart gebruikt. Deze kan waar nodig worden ingekort en aangepast. Bij een rouwadvertentie in de krant betaald u namelijk voor de lengte van het bericht. Daarnaast kunnen er vanwege privacyredenen gegevens worden weggelaten in een rouwadvertentie. Naast tekst kunt u er ook voor kiezen om een afbeelding in de rouwadvertentie te plaatsen. Dit kan zwart-wit, maar ook in kleur. U ontvangt altijd een proefdruk van de rouwadvertentie voordat deze in de krant wordt geplaatst.

Persoonlijke ondersteuning en ontzorging

Uitvaarthuijs van Dommelen kan u volledig ondersteunen en ontzorgen bij het maken en plaatsen van een rouwadvertentie. Wij geven u onafhankelijk advies over de krant om in te adverteren en zorgen dat de rouwadvertentie tijdig en naar wens wordt geplaatst. Meer weten over rouwadvertenties? Neem vrijblijvend contact met ons op.