Wat te doen bij overlijden?

Is uw naaste zojuist overleden? Dan moet er in korte tijd veel geregeld worden. Veel mensen vinden het daarom prettig om een uitvaartverzorger in te schakelen. UitvaartHuijs Van Dommelen uit Drunen staat u bij in deze moeilijke periode. Wij zorgen dat alles tot in de puntjes wordt geregeld, zodat u tijd heeft om in alle rust afscheid te nemen van uw naaste. U kunt ons altijd telefonisch bereiken, wij vertellen u vrijblijvend wat te doen bij een overlijden.

Wie benaderen na een overlijden?

Nadat het overlijden is vastgesteld door een arts, kunt u contact opnemen met een uitvaartondernemer over wat te doen bij een overlijden. Wanneer u dat wenst, zal deze de uitvaart vanaf dat moment volledig begeleiden. Het is belangrijk om direct contact op te nemen met de uitvaartondernemer van uw voorkeur. Wanneer u eerst de verzekeringsmaatschappij belt, zal deze vaak een door hen bepaalde uitvaartondernemer contact met u laten opnemen. U bent dan uw keuzevrijheid kwijt. Wij adviseren u daarom om direct de juiste uitvaartondernemer te benaderen.

Wat moet u regelen bij een overlijden?

Nadat u de uitvaartondernemer heeft benaderd, zal deze alle stappen omtrent wat te doen bij een overlijden met u doorlopen. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet. Dat is erg prettig, omdat u in deze hectische tijd al genoeg aan uw hoofd heeft. De uitvaartondernemer heeft een checklist bij overlijden, waarop precies staat aangegeven wat u moet regelen bij een overlijden. Een groot deel van deze regelzaken zal ook door de uitvaartondernemer worden verzorgd.

Persoonlijke wensen staan centraal

Wat te doen bij een overlijden is op veel vlakken afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden. Wanneer u een uitvaartondernemer inschakelt, zorgt hij of zij ervoor dat het volledige afscheid op een persoonlijke manier wordt ingevuld. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Zo zal uw uitvaartondernemer van UitvaartHuijs Van Dommelen in Drunen altijd met u in gesprek gaan over de mogelijkheden, zodat het afscheid past bij de overledene én de nabestaanden.

Ga vrijblijvend met ons in gesprek

We kunnen ons voorstellen dat u met vragen blijft zitten over wat te doen bij een overlijden en een persoonlijk gesprek op prijs stelt. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek. Dit kan op afspraak in ons UitvaartHuijs in Drunen, maar ook bij u thuis. Een dergelijk gesprek kost u niets en is geheel vrijblijvend.

UitvaartHuijs Van Dommelen

Een checklist voor wat te doen bij een overlijden kan handig zijn, maar het is prettig om de regelzaken te delen met iemand met kennis van zaken en ervaring. De ervaren en betrokken medewerkers van UitvaartHuijs Van Dommelen hebben jarenlange ervaring met het vormgeven van uitvaarten en het daarbij behorende afscheid. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden, zodat u het afscheid van uw naaste kunt vormgeven op de manier die het beste past.