Uitvaartkisten voor een waardig afscheid

Uitvaartkisten zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. De keuze voor een uitvaartkist wordt vaak gevoelsmatig gemaakt. Tegenwoordig is er erg veel mogelijk en kunnen uitvaartkisten zelfs gepersonaliseerd worden. Zo kunnen uitvaartkisten bedrukt worden met afbeeldingen en teksten of kan een uitvaartkist gewrapt worden in een gewenste kleur.

Soorten uitvaartkisten

De meest gebruikte uitvaartkisten zijn fineerkisten. Hierbij is spaanplaat voorzien van een laagje echt hout. Uiteraard zijn er ook massieve uitvaartkisten leverbaar, in houtsoorten als eiken, mahonie, vuren of populieren. Een populieren houten uitvaartkist is enorm in opkomst. Deze is namelijk het minst belastend voor het milieu. Daarnaast kan gekozen worden voor ongelakt en eventueel ongeschaafd of ruw hout. Rotan, loom of wilgentenen; het behoort allemaal tot de mogelijkheden in uitvaartkisten. Wanneer u kiest voor natuurbegraven bent u minder vrij in het kiezen van een uitvaartkist. Bij natuurbegraven mogen er namelijk alleen natuurlijk afbreekbare materialen worden gebruikt. Wij geven u graag onafhankelijk advies.

Een passende uitvaartkist

Wij hebben een boek met afbeeldingen van uitvaartkisten waaruit een keuze kan worden gemaakt. U kunt ook kiezen voor een bezoek aan de toonzaal van onze leverancier. En hoe vanzelfsprekend een uitvaartkist ook lijkt; een lijkwade is ook mogelijk. Net zo divers als de mogelijkheden zijn ook de prijscategorieën. De prijzen voor de verschillende opties uitvaartkisten lopen uiteen van € 500,- tot € 7.000,-. Wij zullen u hier geheel onafhankelijk en objectief bij adviseren. Een aantal voorbeelden ziet u hieronder.

Onafhankelijk advies

Uitvaarthuijs van Dommelen kan u ondersteunen met onafhankelijk advies over uitvaartkisten. We bespreken de wensen vrijblijvend met u door en komen met passende voorstellen. We zetten alles op alles voor een waardig afscheid.