Uw laatste wilsbeschikking

De meeste fases in een mensenleven worden goed voorbereid en waar mogelijk gepland. Maar bij dat ene onvermijdelijke moment in een mensenleven, het overlijden, staan we het liefst niet stil. Toch is het goed om uw ideeën en wensen rondom uw uitvaart op papier te zetten in een laatste wilsbeschikking. Hiermee neemt u uw nabestaanden een hoop zorgen uit handen. UitvaartHuijs Van Dommelen adviseert u graag over het opstellen van een wilsbeschikking.

Wat is een wilsbeschikking?

In een laatste wilsbeschikking kunt u uw wensen aangeven ten aanzien van uw uitvaart. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van dit document. In een persoonlijk gesprek maken wij het onderwerp bespreekbaar. We informeren u over alle mogelijkheden en beantwoorden al uw vragen. Dit doen we geheel vrijblijvend. U zult merken dat het een hele geruststelling is dat anderen op de hoogte zijn van uw wensen. Uw laatste wilsbeschikking kan niet juridisch worden vastgelegd. Dit betekent dat uw nabestaanden altijd de mogelijkheid hebben om van uw laatste wilsbeschikking af te wijken. Uit respect voor de wensen van de overledene worden de wensen doorgaans uiteraard wel opgevolgd.

Wilsbeschikking opstellen

Om uw laatste wilsbeschikking te bespreken kunt u een afspraak met ons maken. Wilt u liever zelf een wilsbeschikking opstellen zonder gesprek? Neem ook dan contact op. U krijgt een wilsbeschikkingsformulier toegezonden waarop u zelf uw keuzes kunt vastleggen. Het is ook mogelijk om de laatste wilsbeschikking online in te vullen op het online formulier Wilsbeschikking. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 073 – 511 20 73 of via het e-mailformulier.