Natuurbegraafplaats

Er wordt steeds vaker gekozen voor begraven op een natuurbegraafplaats. Een manier van begraven waarbij u teruggaat naar de natuur. Natuurbegraven is steeds vaker in trek omdat er meer belangstelling komt voor de natuur en het milieu, ook op het gebied van een uitvaart. Door te kiezen voor een natuurbegraafplaats kiest u er bewust voor om zo min mogelijk voetafdruk achter te laten. Buiten dat kiest u voor een mooie rustgevende plek middenin de natuur, wat ook voor nabestaanden een prettig gevoel kan geven.

Wat is een natuurbegraafplaats?

Een natuurbegraafplaats is een begraafplaats in een mooi natuurgebied waar de overledene op een natuurlijke manier begraven wordt. Een graf wordt op een natuurbegraafplaats zoals gebruikelijk niet aangeduid met een grafsteen of andere markering, maar met GPS coördinaten. Hierdoor moet u in de natuur echt naar het graf op zoek. Vaak wordt een natuurbegraafplaats gekozen wanneer de overledene begaan is met de natuur, of dierbare niet willen opzadelen met grafonderhoud. Natuurbegraven is dan een mooi alternatief.

De voor- en nadelen van een natuurbegraafplaats

Wanneer u kiest voor een natuurbegraafplaats zijn er een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Zo bent u beperkt in de keuze voor een uitvaartkist, de kleding van de overledene en zelfs rouwbloemen. Bij begraven op een natuurbegraafplaats mogen er alleen natuurlijk afbreekbare materialen worden gebruikt. Dit heeft ook invloed op de spullen die u in de kist van de overledene wilt meegeven en spullen die u op het graf achterlaat. Hierdoor is een natuurbegraafplaats een milieubewuste keuze. Het voordeel van een natuurbegraafplaats is dat uw nabestaanden geen grafonderhoud hebben. Bij natuurbegraven heeft u ook niet te maken met tijdelijke grafrechten. Het graf hoeft in de toekomst dus niet meer verlengd te worden. Ook bespaart u de hoge kosten van een grafmonument.

Wij bieden ondersteuning bij natuurbegraven

Op natuurbegraafplaatsen zijn de faciliteiten vaak beperkter dan op een kerkelijke of gemeentelijke begraafplaats. Wanneer u de uitvaart wilt laten plaatsvinden op een natuurbegraafplaats moet er dus meer geregeld worden. Bij natuurbegraven ontzorgen wij u van A tot Z. Wilt u de uitvaart persoonlijk maken en een eigen bijdrage leveren? Ook dat is mogelijk. Wij gaan graag vrijblijvend en kosteloos met u in gesprek.