Wat kost een begrafenis?

Veel mensen weten niet waar ze bij de kosten van een begrafenis aan moeten denken. ‘Wat kost een begrafenis?’ is dan ook een vraag die ons veel gesteld wordt. Echter is deze vraag niet zo eenvoudig te beantwoorden. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden voor het vormgeven van een begrafenis. De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van de wens van een overledene. De keuze voor een begraafplaats, uitvaartlocatie, uitvaartkist, rouwbloemen en rouwvervoer zijn allemaal factoren die invloed hebben op de kosten van een begrafenis.

De kosten van een begraafplaats

De kosten van een begrafenis zitten in de uitvaart zelf, maar ook de keuze voor een begraafplaats heeft een grote invloed op het kostenplaatje. We onderscheiden drie soorten begraafplaatsen; kerkelijke begraafplaatsen, gemeentelijke begraafplaatsen en natuurbegraafplaatsen. Kerkelijke begraafplaatsen zijn alleen beschikbaar indien de overledene aan de kerk verbonden is. De kosten van een kerkelijke begraafplaats liggen gemiddeld het laagst. De kosten van een begrafenis zullen hoger zijn wanneer u kiest voor een gemeentelijke begraafplaats. Het voordeel van een gemeentelijke begraafplaats is wel dat deze toegankelijk is voor iedereen. Daarnaast wordt er de laatste tijd steeds meer gekozen voor een natuurbegraafplaats. Het grote voordeel van een natuurbegraafplaats is dat u ten opzichte van een kerkelijke of gemeentelijke begraafplaats geen tijdelijke termijn grafrechten heeft. Hierdoor betaalt u slechts één keer en hoeft u in de toekomst niet meer te verlengen. Ook zijn er op natuurbegraafplaatsen geen grafmonumenten toegestaan waardoor u deze kosten bespaard.

Indicatie van de kosten van een begrafenis

Op voorhand is het lastig te zeggen wat een begrafenis kost. De kosten van een begrafenis zijn volledig afhankelijk van de keuzes die u maakt. Om u een globale inschatting te geven van de gemiddelde kosten van een begrafenis kunt u onze uitvaart kostenmeter invullen. Door de uitvaart kostenmeter in te vullen krijgt u een indicatie van de kosten van een begrafenis op basis van uw wens.

Ga vrijblijvend met ons in gesprek

Een begrafenis brengt veel regelwerk met zich mee. Het kan daarom rust geven om op voorhand al na te denken over uw wensen met betrekking tot uw uitvaart. Uitvaarthuijs van Dommelen gaat graag vrijblijvend en kostenloos met u in gesprek over de mogelijkheden en kosten van een begrafenis. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.