Wat kost een uitvaart?

Er wordt ons vaak gevraagd wat de kosten van een uitvaart zijn. Een vraag waarop wij geen kant-en-klaar antwoord kunnen geven. Het vormgeven van een uitvaart kan op veel verschillende manieren. De kosten van een uitvaart zijn daarom altijd afhankelijk van de wensen van de overledene en nabestaanden. De keuze tussen begraven of cremeren, de uitvaartlocatie, uitvaartkist en rouwbloemen hebben allemaal invloed op de kosten van een uitvaart.

Gemiddelde kosten van een uitvaart berekenen

Wilt u een indicatie van de kosten van een uitvaart? Met de uitvaartkostenmeter berekent u eenvoudig globaal de kosten van een uitvaart op basis van uw persoonlijke wensen. De uitvaartkostenmeter geeft slechts een indicatie van de gemiddelde uitvaartkosten. Om de kosten van een uitvaart exact te bepalen zal er eerst een gesprek moeten plaatsvinden om de concrete wensen vast te stellen.

De basiskosten van een uitvaart

Voor elke begrafenis en crematie gelden basiskosten van circa € 4.500,-. Onder de basiskosten van een uitvaart vallen de kosten voor het regelen en verzorgen van de uitvaart inclusief personeel en rouwauto, het vervullen van alle formaliteiten, het verzorgen, overbrengen en de opbaring van de overledene in een rouwcentrum of thuis. Daarnaast zijn er variabele kosten voor een uitvaart waarvan u hieronder een selectie aantreft.

Een vrijblijvende begroting

Het geeft veel rust om uw uitvaart op voorhand goed te regelen. Daarom gaan wij graag kosteloos en vrijblijvend met u in gesprek. In een persoonlijke gesprek vertellen we u over de mogelijkheden en kunnen we u voorzien van een exacte begroting.

Bereken hieronder uw kosten