Wat kost een crematie?

Vaak krijgen wij de vraag ‘Wat kost een crematie?’. Een vraag waar wij u niet direct antwoord op kunnen geven. De mogelijkheden voor een crematie zijn eindeloos en u heeft de kosten van een crematie dus geheel in eigen hand. De keuze uit de locatie van de afscheidsdienst, uitvaartkist, rouwbloemen en asbestemming zijn allemaal van invloed op de totale kosten van een crematie.

Waaruit bestaan de kosten van een crematie?

De kosten van een crematie liggen gemiddeld lager dan de kosten van een begrafenis. Bij een crematie betaalt u uiteraard voor het crematorium, maar daarbuiten kunt u uw kosten grotendeels zelf beïnvloeden. Bij een crematie kunt u ervoor kiezen om de afscheidsdienst en koffietafel in het crematorium te laten plaatsvinden. U betaald dan huur voor de aula van het crematorium en consumpties. Een afscheidsdienst en koffietafel kan ook op een andere locatie plaatsvinden. Denk hierbij aan de plaatselijke horeca, een kerk of een andere bijzondere locatie naar wens. Daarnaast kan de asbestemming een kostenpost zijn waar u eventueel rekening mee moet houden bij de kosten van een crematie. Ook hierbij zijn er verschillende mogelijkheden en heeft u de kosten altijd in eigen hand.

Woorddienstbegeleiding door Uitvaarthuijs van Dommelen

De uitvaartverzorgers van Uitvaarthuijs van Dommelen kunnen de woorddienstbegeleiding doen tijdens de afscheidsdienst. Hierdoor hoeft u geen externe woorddienstbegeleider in te huren en bespaard u op de kosten van een crematie. Indien wij de woorddienstbegeleiding tijdens een uitvaart doen zijn we nog persoonlijker bij de uitvaart betrokken en heeft u slechts één aanspreekpunt.

Globale kosten crematie

Het is vooraf moeilijk te zeggen wat de kosten van een crematie zijn. Wat een crematie kost is afhankelijk van de wensen van de overledene. Om u een indicatie te geven van de kosten van een crematie kunt u onze uitvaart kostenmeter invullen. De uitvaart kostenmeter geeft u een globale inschatting van de kosten van een crematie op basis van uw specifieke wensen. Wilt u een exacte begroting hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij gaan graag met u in gesprek

Het is altijd goed om op voorhand na te denken over uw wensen met betrekking tot uw uitvaart. Uitvaarthuijs van Dommelen gaat graag vrijblijvend en kosteloos met u in gesprek. We geven onafhankelijk advies over de mogelijkheden en maken een begroting van de kosten van een crematie op basis van uw specifieke wensen.