Een begrafenis regelen

Wilt u of uw dierbare begraven worden? Een begrafenis kan op verschillende manieren worden vormgegeven. In veel gevallen wordt de begrafenis voorafgegaan door een kerkdienst, maar natuurlijk is het ook mogelijk om de afscheidsdienst op een andere manier in te vullen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden bij begraven.

Begraafplaats Drunen, Waalwijk en Vlijmen

Bij een begrafenis zal een keuze worden gemaakt voor een begraafplaats. Er zijn algemene begraafplaatsen (vaak gemeentelijke begraafplaatsen) en parochiebegraafplaatsen. In onze regio zijn er diverse begraafplaatsen waar u uit kunt kiezen. Zo is er een begraafplaats in Drunen, Waalwijk en Vlijmen, maar kunt u ook kiezen voor een begraafplaats in Kaatsheuvel, ‘s-Hertogenbosch of Heusden.

Begraven in een enkel of dubbel graf

Ook zal bij begraven vaak een keuze gemaakt moeten worden tussen een enkel of dubbel graf. Deze keuze kan soms zeer confronterend zijn, maar moet al gemaakt worden bij het regelen van een begrafenis. Bij de ingebruikname van een nieuw graf moet er namelijk rekening gehouden worden met de grafdiepte of het reserveren van de plaats ernaast.

Wat zijn de kosten van begraven?

De kosten van het begraven bestaan uit de grafrechten voor een enkel of dubbel graf, administratiekosten, de kosten voor het delven en dichten van het graf en de onderhoudskosten voor de begraafplaats. Voor het onderhoud van het graf dient u zelf zorg te dragen. Op de meeste begraafplaatsen wordt een huurtermijn van twintig jaar gehanteerd. Bij verlenging is een termijn van tien jaar gebruikelijk.

Ga vrijblijvend met ons in gesprek

Wilt u meer weten over de mogelijkheden rondom begraven? Gedurende een vrijblijvend gesprek geven we antwoord op al uw vragen over begraven en bespreken we welke opties het beste bij uw wensen passen.