Bidprentje voor een persoonlijk afscheid

In Zuid-Nederland kent men het gebruik van een bidprentje of gedachtenisprentje. Dit is van origine een Rooms-Katholiek gebruik, maar vindt ook navolging in andere geloofsovertuigingen. Het bidprentje kan op diverse manieren worden ingevuld.

Waarvoor wordt een bidprentje gebruikt?

Op een bidprentje of gedachtenisprentje wordt vaak een levensloop beschreven. Steeds vaker wordt ook overgegaan tot een persoonsbeschrijving door middel van kernwoorden, waarbij het karakter van de overledene centraal staat. De tekst op een bidprentje kan zo’n 250 woorden bevatten. Het is mogelijk om de tekst op een bidprentje langer te maken, maar dat komt de leesbaarheid vaak niet ten goede.

Een bidprentje met gewenste afbeelding of foto

In een bidprentje wordt meestal een dankwoord opgenomen, waardoor een dankbetuiging achteraf niet meer nodig is. Als plaatje kan elke gewenste afbeelding worden gebruikt. Heel persoonlijk is het gebruik van een foto op een bidprentje of gedachtenisprentje. Bij onze drukkerij worden foto’s, indien gewenst, bewerkt en op fotopapier afgedrukt voor het beste resultaat.

Een warme herinnering

Onze uitvaartverzorgers dragen graag bij aan een warme herinnering aan de overledene. Het samenstellen van een bidprentje of gedachtenisprentje is een middel om een afscheid warm en persoonlijk te maken. Wilt u bij het afscheid van uw dierbare bijgestaan worden door Uitvaarthuijs van Dommelen? Neem vrijblijvend contact met ons op.