Foto, video en muziek tijdens een uitvaart

Veel nabestaanden vinden het prettig om tijdens een afscheidsdienst muziek te laten spelen of een toespraak te (laten) houden. De aard van de afscheidsdienst bepaalt de mogelijkheden; bij een kerkelijke dienst bent u gebonden aan regels, terwijl u bij een niet-kerkelijke dienst alle ruimte heeft voor eigen invulling.

Muziek en toespraak bij een kerkelijke uitvaart

Bij een kerkelijke uitvaart bent u gebonden aan de regels die door de kerk worden gesteld. Dat is logisch, want het geloof kent bepaalde rituelen die worden toegepast bij een uitvaart. Ook de muziek en toespraken moeten bij deze rituelen passen. De pastoor of dominee is dan ook de aangewezen persoon om samen met u de uitvaartdienst in te vullen. Wij passen ons uiteraard aan bij de rituelen van de kerk.

Een persoonlijke uitvaartdienst

Bij een niet-kerkelijke uitvaart bepaalt u zelf de inhoud van de dienst en zullen wij u helpen bij het samenstellen hiervan. Muziek en toespraken bepalen dan volledig het persoonlijke karakter van de uitvaartdienst. Van Nederlandstalig tot hard rock; het kan allemaal.

Foto en video

In alle crematoria hangen grote LCD schermen, waardoor het mogelijk is om een video- of fotopresentatie te vertonen tijdens de afscheidsdienst. De wijze waarop u de foto’s of video aanlevert is wel gebonden aan een strikt voorgeschreven werkwijze. Hierover kunnen wij u verder informeren. Het is tevens mogelijk om een geluids- of video-opname te laten maken van de dienst.

Wij ondersteunen u graag

Er komt erg veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Uitvaarthuijs van Dommelen in Drunen staat klaar om u tijdens deze moeilijke periode te ondersteunen. Wilt u meer weten over onze uitvaartverzorging? Neem vrijblijvend contact met ons op.